Aronia

Plodovi aronije su prepuni makro i mikro elementima, kao što su gvožđe, kalcijum, bakar, jod, bor, molibden, mangan, kalijum, kobalt, zatim vitaminima: C, P, PP, B6, B2, E i provitaminom A. Poseduju veliku koncentraciju polifenola, koji imaju jako antioksidativno dejstvo. Sadržaj antioksidanata iznosi 16100 ORAC jedinica/100gr ploda, što je mnogo više nego kod borovnice, kupine, maline ili crne ribizle, a dnevne potrebe organizma iznose 4000 ORAC jedinica.

Proizvodi od Aronije

Proizvodi od Aronije

U bobicama aronije sadržan je još jedan od bitnih antioksidanata, antocijanin, koji pripada grupi flavonoida. Antocijani su biljni pigmenti koji se na svetlu reflektuju od tamno crvene do plavičaste boje. Uloga tih pigmenata je antioksidacijska zaštitaod štetnog UV zračenja. Antocijanin je jak antioksidant, koji izrazito utiče na sprečavanje razvoja srčanih oboljenja, kancera i drugih oboljenja, uzrokovanih svakodnevnim stresom i nekvalitetnim načinom ishrane.

Aronija sok 100% organic je organski proizvod dobijen ceđenjem brižljivo uzgojenih plodova koji nisu tretirani štetnim pesticidima.

Aronia sok

Aronia sok

Konzumiranjem od 30 do 50 ml dnevno, sprečavaju se i ublažavaju mnoge bolesti, kao što su: bolesti jetre i žuči, upala želuca, alergija, kožne bolesti, visoki krvni pritisak, malokrvnost, probavne tegobe, migrena, povišeni šećer, stres i sindrom hroničnog umora.

Imunostimulativna svojstva koja aronija poseduje, sprečavaju razvoj kancerogenih ćelija.

Veoma bitni sastav aronije je prirodni šećer-sorbitol, koji za svoju razgradnju u telu ne zahteva insulin, pa je dobar za prevenciju dijabetesa, i regulisanje šećera u krvi, bez štetnih efekata po dijabetičare. Tkođe, višestruko je potvrđen pozitivan efekat na kardiovaskularni sistem, smanjenje naslaga u krvnim sudovima i povećanje elastičnosti krvnih sudova.

Aronia slatko

Aronia slatko

Aronia džem

Aronia džem

Aronia čaj

Aronia čaj

Redovnim konzumiranjem, aronija će pružiti uravnoteženo snabdevanje vitaminima, mineralima, voćnim kiselinama i pomoćiće u sprečavanju mnogih oboljenja savremenog doba.

’’Stronganic Aronija’’ je jedini biološki proizvod od aronije koji je sertifikovan od strane Organic Control Systema-a, ovlašćenog od strane Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije za stručnu kontrolu i sertifikaciju organske proizvodnje i izdavanja potvrda o organskim proizvodima iz uvoza.

Cene proizvoda od Aronije:

  • Aronija sok 0,7l(veća flaša): 899,00 dinara
  • Aronija sok 0,25l(manja flaša): 448,00 dinara
  • Aronija džem: 288,00 dinara
  • Aronija slatko: 290,00 dinara
  • Aronija čaj: 438,00 dinara

Ne zaboravite, svakog petka i subote imamo 10% sniženje na sve proizvode u našoj ponudi, pa tako tim danima možete kupiti i proizvode od Aronije po 10% nižim cenama.

Proizvode od Aronije možete kupiti u našoj prodavnici u Karađorđevoj 14, Pančevo, a možete ih i poručiti putem našeg sajta.

Naručivanje telefonom

Naručivanje telefonom

Ili ih možete naručiti telefonom: 013/333-403.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *