Kokosovo ulje - nerafinisano, sa mirisom i ukusom

Kokosovo ulje – organsko, ekstra devičansko

Tradicija pravljenja kokosovog ulja potiče sa Filipina, i stara je vekovima. Postupak dobijanja strogo poštuje tradiciju, a dobija se hladnim ceđenjem mesa najsvežijih organski gajenih kokosa.

Kokosovo ulje - nerafinisano, bez mirisa i ukusa

Kokosovo ulje - nerafinisano, bez mirisa i ukusa

Ovakvo ekstra devičansko kokosovo ulje, spada u najzdravija ulja za ishranu, koje je najmanje podložno oksidaciji i užegnuću. Iako je zasićena masnoća, ne sadrži transmasne kiseline. Sadrži laurinsku kiselinu, koja je srednjelančana masna kiselina, tj. ima kraći lanac od većine masti koje se koriste u ishrani. Ovakve masti se transportuju direktno iz creva u jetru, ne cirkulišu kroz krvotok, i ne opterećuju žuč, jer žuč nije potrebna za njihovu razgradnju.

Kokosovo ulje - nerafinisano, sa mirisom i ukusom

Kokosovo ulje - nerafinisano, sa mirisom i ukusom

Zbog ovakvih svojih vrednosti, nerafinisano kokosovo ulje – organsko, ekstra devičansko, doprinosi nivelaciji dobrog i lošeg holesterola u krvi. Reguliše i glukozu u krvi, i poboljšava perifernu cirkulaciju, što je veoma bitno za dijabetičare.

Kako je veoma sito i ukusno, dugo balansira nivo energije u organizmu, i reguliše metabolizam, pa je pogodno za korišćenje kod redukcionih dijeta.

Svoju primenu ima i u kozmetici, u lečenju hrapave i ispucale kože.

Dostupno je u dva oblika: sa i bez mirisa i ukusa.

Hladno ceđeno, nerafinisano Kokosovo ulje možete kupiti u našoj prodavnici u Karađorđevoj 14, Pančevo, a možete ga i poručiti putem našeg sajta.

Naručivanje telefonom

Naručivanje telefonom

Ili ga možete naručiti telefonom: 013/333-403.

18 thoughts on “Kokosovo ulje – organsko, ekstra devičansko

  • Poštovani Aleksandre,

   hvala Vam što ste nam skrenuli pažnju na sliku. Kako imamo više vrsta organskog kokosovog ulja u ponudi, greškom smo bili stavili sliku rafinisanog, sada smo to ispravili i postavili sliku nerafinisanog kokosovog ulja.

   Srdačan pozdrav,
   Kuća zdravlja Olea

 1. Ja sam kupila ovo ‘nerafinisano’ ulje i niti ima ukus niti ima miris kokosa. Verovatno ste samo nalepili novu nalepnicu… strasno.

  Sutra nosim na kontrolu kvaliteta pa cu ponovo da napisem komentar, sa zvanicnim rezultatima testa, ukoliko mi i ovaj komentar objavite.

  • Poštovana,

   očigledno da je došlo do nesporazuma. Vi ste kupili ulje koje je nerafinisano i bez ukusa i mirisa, proizvodi ga Biošpajz Beograd.

   A u pravu ste da postoji ulje sa ukusom i mirisom, proizvođač tog ulja je Beyond Niš.

   To su dva potpuno različita proizvoda sa različitim ambalažama.

   Ako imate bilo kakvu primedbu na ulje koje ste kupili, možete kontaktirate proizvodjača putem broja telefona: + 381 11 26 94 315, jer će vam oni najbolje objasniti sve što Vas interesuje vezano za proizvod.

   Ako Vam bilo kakva pomoć i dalje bude potrebna mi smo tu i rado ćemo Vam pomoći.

   Kao što vidite, komentar smo Vam objavili onako kako ste ga napisali.

   Mi naš posao obavljamo veoma korektno i profesionalno, stoga bi Vas najljubaznije zamolili da nam se uvek obratite, jer bilo kakav nesporazum se da veoma lako rešiti uz samo malo dobre volje.

   Srdačan pozdrav,
   Kuća zdravlja Olea

  • Kokos itekako ima i miris i ukus i to veoma upecatljiv (mada bi ga neko sigurno opisao kao blag). Sem dobrog kokosovog ulja koje ima identican miris i ukus kao kokosov orah koji kupim u prodavnici nisam nasla nijedan proizvod (kolac, kremu, kupku, cak ni Body Shop-ov puter od kokosa za telo) koji ima tako autentican miris.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *