Prirodna Himalajska-kristalna SO

Prirodna Himalajska-kristalna SO – promocija

U sredu 18.12.2013. godine, od 11 do 14h u Olea bio max marketu, održaće se promocija prirodne Himalajske-kristalne soli.

Prirodna Himalajska-kristalna SO

Prirodna Himalajska-kristalna SO

Prirodna Himalajska-kristalna SO je najčistija i najzdravija so na svetu.

Još od davnina so predstavlja jednu od najvrednijih namirnica u ljudskoj ishrani. U starom Rimu vojnike su plaćali solju, a u drevnoj Koreji je predstavljala jedno od osnovnih predmeta razmene. So je u tim davnim vrmenima bila dragocena i retka namirnica.

Natrijum je osnovni nutritivni element neophodan našem organizmu radi održavanja nivoa elektrolita, regulisanja krvnog pritiska, prolaznosti signalizacije nervnog sistema i normalnog funkcionisanja mišićnog tkiva. Dovoljna količina sodiuma obezbeđuje normalno rashlađivanje organizma nakon intenzivnih aktivnosti i sprečava prekomerno zagrevanje organizma, koje moe biti uzrok nastanka šloga, iscrpljivanja ili dehidracije organizma. Sodium je nosilac energije u organizmu i odgovoran je za među komunikaciju moždanih ćelija i mišićnog tkiva preko nervnog sistema (tzv. sodium-kalijum ajon komunikacija). 85% ukupne količine sodiuma u organizmu nalazi se u krvi i limfnim žlezdama.

Himalajska so je stara preko 250 miliona godina. Nastala je u kristalno čistim himalajskim pećinama, iz kojih se ručno vadi i pere, prirodno se suši na suncu i pakuje u organske pamučne vreće, da bi zadržala čistotu i vibraciju prirodnog ambijenta.

Sadrži 84 elementa koja se nalaze i u našem organizmu, tako da je popuno komplementarna i snabdeva naše telo svim potrebnim mineralima. Minerali koji se nalaze u himalajskoj soli su sićušni i ćelija može lako da ih svari. Ima jedinstvenu molekularnu strukturu koja zadržava kosmičku vibraciju i univerzalnu energiju.

DOBROBITI ZA NAŠE TELO

Lako se apsorbuje i sprečava dehidraciju organizma. Reguliše nivo vode i elekrolite u organizmu. Balansira pH faktor u ćelijama. Reguliše nivo šećera u krvi i sprečava nastajanje dijabetisa. Sprečava starenje organizma. Pomaže kod regulisanja metabolizma i procesa varenja. Podržava zdravlje respiratornog trakta, posebno sinusa. Sprečava grčeve u mišićima. Poboljšava cirkulaciju i doprinosi zdravlju vaskularnog sistema, posebno optimizuje puls. Utiče na pročišćavanju i detoksifikaciji krvi. Pomaže jačanju kostiju, posebno kod dece u razvoju. Podržava rad jetre i bubrega. Obnavlja ćelije mozga i utiče na poboljšanje koncentracije i zdravog sna. Doprinosi poboljšanju opšteg energetskog nivoa organizma, boljem raspoloženju i pozitivnom mišljenju. Nema dodatne negativne efekte – ne oštećuje bubrege, želudac i unutrašnje organe. Utiče na poboljšanje prirodnog ukusa hrane koja se soli.

PREDNOSTI U ODNOSU NA OSTALE VRSTE SOLI

Himalajska so je sto posto prirodna, ima prirodan i prijatan slatkasto-slan ukus i ružičaste je boje. Kada je preradjena ima svetlo roze boju, koja je rezultat prirodnih minerala koje sadrži. To su, pre svega, jod, magnezijum, kalcijum i kalijum, bakar i gvožđe, koji snabdevaju telo elektrolitima i mineralima. Posebno je efektna na velikim vrućinama i prilikom dehidracije. Kada je jednom probamo više ne koristimo industrijsku i morsku so.

Ima savršenu kristalnu strukturu. Otporna je na elekrtomagnetna zračenja. Potpuno je čista i nema primesa od zagadjenja vazduha i okoline. Ima neograničeno trajanje i prirodno se ne zgrušava. Lako se apsorbuje, zahvaljujući jedinstvenoj molekularnoj strukturi. Zadržava se intracelularna voda u ćelijama, koja se inače gubi prilikom uzimanja obične soli. Za svaki gram sodium hlorida koga telo ne može da se oslobodi, koristi 23 puta veću količinu ćelijske vode da bi neutralisalo so.

Balansira zdravlje našeg organizma i tako onemogućava nastajanje visokog krvnog pritiska. Štiti telo od raznih bolesti. Konvencionalna i morska so utiču na zadržavanje vode u tkivu, što može uzrokovati nastanak celulita, reumatizma, artritisa, stvaranja kamenja u bubrezima i želucu. Preterano uzimanje obične soli može biti uzrok Alzhajmerove bolesti, jer se veštački aluminijum iz soli taloži u ćelijama mozga.

Svih 84 prirodna minerala koja sadrži nalaze se u harmoničnom odnosu jedan prema drugom. Kristali obične soli su odvojeni jedan od drugog, tako da prilikom varenja telo troši veliku količinu energije da bi ih metabolizovalo. To može biti uzrok nastajanja problema prilikom eliminacije štetnih materija iz tela.

Industrijska so sadrži 99% sodium hlorida i prilikom prerade dodaju joj se veštački jod, kalcijum, kalijum i magnezijum, aluminijum derivati, soda bikarbona, kao i prezervativi, pa čak i kukuruzni šećer, što utiče na njenu toksičnost. Prerađuje se na tempraturama preko 350 ͦC i prirodni jod i minerali koje sadrži, 1%, su uništeni, tj. nemaju nutritivnu vrednost. Da bi imala belu boju indstrijska so se veštački izbeljuje.

Prirodni minerali himalajske soli su bazni i doprinose uspostavljanju pH balansa (kiselosti orgaizma), zadržavaju optimalnost vode, kalijuma i elektrolita, podupiru imuni sistem i pravilno funkcionisanje tiroidne žlezde (1g himalajske soli sadrži 500 mg prirodnog joda), pomažu stvaranju enzima i sokova u želucu, koji utiu na optimalno varenje i apsorbciju hranljivih sastojaka iz namirnica koje konzumiramo.

Ako se uzme u obzir da je prosečna potrošnja soli u svetu 4 do 6g dnevno po osobi, uz skrivene soli koje se konzumiraju kroz već preradjene namirnice, može se videti negativni uticaj soli na porast bolesti savremenog čovečanstva, pre svega, visokog krvnog pritiska i kardiovaskularnih bolesti. Preterano uzimanje obične soli utiče na zadržavanje vode u orgnizmu, što dovodi do naduvenosti i oticanja tela, stvaranju edema, problema sa bubrezima, štitnom žlezdom, srčanih bolesti i šloga, hormonskih poremećaja, pa čak i ankcioznosti i depresije.

Zbog velikog zagadjenja, izliva nafte u okeane i mora, postojanja nuklearnih elektrana i nuklearnih eksperimenata, morska so nije više čista i zdrava kao što je nekad bila. Njena kristalna struktura je vrlo razudjena i skoro nevidljiva.

Nasuprot toga, kristalna struktura himalajske soli je formirana i jasno vidljiva, što utiče na visok energetski nivo soli i njeno lako apsorbovanje u organizmu.

Dnevna upotreba:

  1. Preporučuje se maksimalno 3 g soli dnevno
  2. Kod dehidracije i iscrpljenosti organizma razmutiti 1 g soli u 2 dcl vode i piti gutljaj po gutljaj tokom nekoliko sati
  3. Kod ekcema i problema sa kožom, nanositi nekoliko puta tokom dana rastvor 1g soli u 0,5 dcl vode. Zbog antibakterijskih i anti-inflamatornih svojstava koje poseduje, posebno je efikasna kod lečenja akni i psorijaze
  4. Dodavanjem u kupku sa vodom, postiže se efekat relaksacije i oslobadjanja od stresa, bolja cirkulacija, opuštanje mišića i oslobađanje od toksina, revitalizacija i mekoća kože i brža apsorbcijaminerala
  5. Korišćenjem u vrućim kupkama postiže se efekat ublažavanja prehlade, smanjenja grozničavosti tela i bolova izazvanih artritisom
  6. Korišćenjem soli prilikom redovnih inhalacija obnavlja se respiratorni sistem i smanjuju simptomi asme i alergija
  7. Himalajska so prirodno jonizuje i pročišćava vazduh u prostorijama i optimalizuje vlažnost

Na dan promocije, 10% popusta na kupljen proizvod.

2 thoughts on “Prirodna Himalajska-kristalna SO – promocija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *